Ventura

Soalan Lazim

FAQ

Jawapan bagi setiap persoalan anda di sini

Kad Personel Binaan CIDB adalah kad/lesen yang dikeluarkan oleh CIDB kepada pekerja binaan yang telah menjalani latihan asas & keselamatan ditapak binaan. Pekerja binaan wajib memiliki Kad Personel Binaan CIDB yang sah sebelum memasuki tapak binaan.

Kad Personel Binaan CIDB juga dikenali sebagai Kad Hijau CIDB. Kad Personel Binaan CIDB (kad pintar) kini memiliki ciri-ciri keselamatan yang tinggi mengandungi identiti pemegang kad.

Selepas Borang Permohonan Online & bayaran diterima, permohonan akan diproses dan Pas Sementara CIDB (sah untuk 60 hari) akan di email kepada pemegang kad. Kemudian, Kad Personel Binaan CIDB yang siap diperbaharui oleh CIDB akan di pos kepada pemegang kad.

MyCIDB dapat membantu pekerja & majikan perbaharui Kad Personel Binaan Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) dengan lebih mudah & lancar. Dengan kepakaran yang ada, setiap permohonan dapat disiapkan lebih cepat & tidak membebankan anda.

Ya, semua bayaran akan dikembalikan kepada pemohon jika permohonan tidak berjaya kecuali caj proses sebanyak RM10 akan dikenakan.

Hubungi Kami

Perlukan Bantuan?

Ada Soalan Tidak Terjawab?

Ventura

Portal Permohonan Dan Perbaharui Kad Personel Binaan, Syarikat Kontraktor Gred 1-7 Dan Pos Motor Kereta Ke Sabah Sarawak

© Copyright Ventura 2022, All right reserved.